Terugbrengen

Projecten Europastraat Deurne

Het stedenbouwkundig plan bestaat uit een viertal bouwblokken die zich uitstrekken over de langgerekte locatie aan de Europastraat te Deurne. Een afwisseling van laagbouw en hogere appartementengebouwen. De twee appartementengebouwen zijn de belangrijkste dragers van het plan. Het gebouw op de hoek van de Europastraat en de Molenstraat, ‘de Parel’, markeert de entree naar het centrum en is tevens de eerste blikvanger van het plan. Een tweede appartementengebouw begeleidt de entrees tot het plangebied voor autoverkeer.

De doelgroep bestaat met name uit bewoners, medioren en senioren, van (grote) eengezinswoningen in de buurt. Kinderen zijn het huis uit en mensen zijn toe aan een volgende stap in hun wooncarrière. Daarnaast zijn de woningen interessant voor ouderen en starters. Er zijn duplexwoningen die kunnen fungeren als mantelzorgwoning, met de ouders beneden en de kinderen boven.

Het ontwerp van de woningen is optimaal afgestemd op de doelgroep. Doorslaggevende elementen zijn:

  • Balkons gepositioneerd aan keuken-/eetkamerzijde, zodat bewoners vanuit het zitgedeelte niet op het balkon kijken maar juist uitkijken over de omgeving.
  • Ramen met een lage doorzichtmogelijkheid, zodat bewoners vanuit hun stoel (in het zitgedeelte) een goed zicht hebben op de omgeving.
  • Beschutte balkons; deels binnen, deels buiten het gevelvlak.
  • Oog voor toegankelijkheid: iedere woning gelijkvloers (nul treden).
  • Alle woningen uitgevoerd met drie kamers, slechts een vijftal met kleinere berging in woning.
  • Overdekte hoofdentree voor appartementengebouwen, vanuit twee zijden toegankelijk.
Contact