Terugbrengen

Projecten de Zindering Zundert

Het plan behelst de vervangende nieuwbouw voor het voormalige multifunctionele centrum de Schroef. Aanvullend op het culturele programma worden ook enkele diensten van de gemeente ondergebracht in de nieuwe Zindering.

Met dit ontwerp willen wij een nieuw en bruisend hart realiseren voor Zundert. Een thuis voor de culturele verenigingen en een sociaal maatschappelijke ontmoetingsplek voor alle inwoners. De kern wordt gevormd door de grote zaal met aansluitende foyer en horecafuncties. Deze zijn allen uiteraard gelegen op de begane grond. Via ruime transparante puien worden de activiteiten zichtbaar gemaakt richting het plein. Een mooie kwaliteit van deze locatie is de naastliggende kerk en de fraaie bomen op het plein. Via dezelfde puien wordt een zichtrelatie gelegd met beiden. Zaal, podium, foyer en horeca ruimten zijn op verschillende manieren aan elkaar te koppelen in grotere of kleinere samenstelling.

De lange zijde van het gebouw krijgt over twee bouwlagen verdiepingen waarin de multifunctionele zalen voor verenigingen en de werkplekken van de gemeente zijn ondergebracht. Deze gevel vormt het front van het plein. De verdiepingen worden bereikt via een lift en of centraal gelegen trap. Rondom deze stijgpunten zijn toiletten, pantry’s, repro en andere facilitaire voorzieningen gelegen. Ook worden hier bergruimten voor verenigingen voorzien. Globaal gezien liggen de multifunctionele zalen geclusterd direct rondom dit stijgpunt. De werkplekken liggen meer naar het einde van de vleugel.

Contact