Terugbrengen

Projecten De Maasparel Stevensweert

In de kleine kern Stevensweert, is in opdracht van de gemeente Stevensweert de bestaande basisschool verbouwd tot Brede school de Maasparel. Een beperkte uitbreiding en het dicht bouwen van de bestaande patio te samen met een grondige renovatie van het interieur zullen leiden tot een fris nieuw gebouw waarin in het hart plaats is voor werkplekken, de aula, het speellokaal en een kleine bibliotheek. De sheddaken zorgen voor veel licht en openheid. De uitbreiding zal bestaan uit twee gecombineerde groepsruimtes voor buitenschoolse opvang, een kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal. De uitbreiding zal in de sfeer van de bestaande school gebouwd worden.
Aan KdV architectuur is ook de opdracht gegund voor het interieurontwerp van de centrale onderwijszone. Hiermee zijn de werkplekken in groepen en het centrale werkplein, garderobes en (schuif)puien tussen de lokalen en aula integraal vorm gegeven.

De zes groepsruimtes komen middels grote schuifdeuren uit op dezelfde centrale multifunctionele ruimte: de voormalige patio. Om het gebruik van deze ruimte te kunnen sturen worden diverse onderdelen geïntroduceerd om verschillende zones te creëren. Een glazen wand combineert een spreekkamer, repro-ruimte en podium en deelt de centrale multifunctionele ruimte in tweeën voor de onderbouw en de bovenbouw. De onderbouw grenst daarbij aan het speellokaal en de aula. De ruimte voor de bovenbouw wordt verder opgedeeld door de plaatsing van een “boekenberg”, waarin naast vele boeken, een drietal mobiele kasten hun standplaats vinden en zitelementen kunnen worden opgeslagen die in de televisiehoek gebruikt kunnen worden. Verder worden een uitgiftemeubel voor de bibliotheek en enkele kasten gebruikt om een verkeerszone af te schermen. Deze meubelen zijn in hun vormgeving en kleurstelling afgestemd op de garderobenissen die slechts bestaan uit een kader opgehangen aan de puien naar de groepsruimtes. Geel (onderbouw) en groen (bovenbouw) vormen de accentkleuren, daarnaast complementeren wit en lichte natuurlijke kleuren de rest van het interieur.

Contact