Terugbrengen

Projecten 32 woningen Dorpshart Knegsel

Het project betreft de nieuwbouw ontwikkeling in het hart van Knegsel. Op de voormalige locatie van de tennisbanen worden 32 grondgebonden woningen gerealiseerd binnen het bouwen op maat concept van van Santvoort bouw te Veldhoven. Dit betekent dat binnen de ontwerpen nog ruimte is om koperswensen te honoreren.

De belangrijkste kenmerken van dit ontwerp zijn diversiteit en samenhang. Het gehele plan bevat uiteenlopende woningtypen, variërend van starters woningen voor de koop en huursector, via ééngezinswoningen voor stellen en gezinnen tot vrije sector woningen. Tot slot een aantal woningen die specifiek geschikt zijn voor senioren.

Het centrum van het hart wordt gevormd door de woningen aan het ‘Begijnhof’ deze lage woningen, één laag met kap, worden verrijkt met details als rollagen, houten geveldelen die refereren aan de Brabantse langgevelboerderij en op stedenbouwkundig niveau door een incidentele dakkapel.

De differentiatie in de ‘buitenring’ en aan de kop van het ‘begijnhof’ wordt voornamelijk gekenmerkt door enkele lichte gekeimde ‘herenhuizen’. Deze zijn min of meer gelijkmatig verdeeld over het plan en zorgen voor bijzondere plekken in de stedenbouwkundig structuur.

De samenhang wordt gevormd door de keuze van de baksteen, twee typen die familie van elkaar zijn. Wel uitgevoerd met dezelfde verdiepte antraciete voeg. De kozijnen binnen het gehele plan worden uitgevoerd in wit of wit grijze kleur. Terugkerende hout (look) gevelelementen zorgen voor herkenbare en terugkerende accenten die de samenhang binnen de diversiteit van typen en gevelafwerking weer versterken.

Contact