Zorg appartementen Bladel

  • 20014_Foto_EXTERIEUR_01_EXTERIEUR_01
  • 20014_Foto_EXTERIEUR_01_EXTERIEUR_02
  • 20014_Foto_EXTERIEUR_01_EXTERIEUR_04
  • 20014_Foto_EXTERIEUR_01_EXTERIEUR_08
  • 20014_Foto_EXTERIEUR_01_EXTERIEUR_10
  • 20014_Foto_EXTERIEUR_01_FASE 2_EXTERIEUR_03
  • 20014_Foto_EXTERIEUR_01_FASE 2_EXTERIEUR_09

De zorginstelling Oktober heeft diverse huisvestingslocaties in zuidoost Brabant. De locatie Kempenland in Bladel is sterk verouderd. Deze locatie is ruim van opzet en grenst aan de Floriaan: een "huis" van Oktober. De verouderde huisvesting is opgebouwd uit 1 tot 3 bouwlagen en is gecombineerd met huisvesting van de woningcorporatie Wooninc. Het gedeelte van Oktober zal worden gesloopt. Hiervoor wordt op een naastgelegen braakliggend terrein nieuwbouw ontwikkeld met daarin dagbesteding, zorgkantoren en 87 appartementen. Dit door KdV architectuur ontworpen gebouw is onderdeel van de complete herontwikkeling van het Kempenland terrein. Zodra het gebouw gereed is, kunnen de bewoners van de oude huisvesting verhuizen naar de nieuwbouw en daarmee ruimte creëren voor de herontwikkeling. In eerste instantie zal er naast de reguliere zorgappartementen in het gebouw tevens ruimte zijn voor PG bewoners en Somatiek bewoners. Deze bouwdelen kunnen te zijner tijd worden getransformeerd naar reguliere 2 kamer zorgappartementen. Er zullen uiteindelijk 87 2 kamer appartementen worden gerealiseerd.

De nieuwbouw zal bestaan uit een deel met 4 bouwlagen en een deel met 6 bouwlagen. he hogere bouwdeel richting de provinciale weg. deze kop van het gebouw is verder verbijzonderd door de afgeschuinde massa en de naar het zuiden gerichte appartementen. Het gedeelte grenzend aan de Floriaan zal visueel en fysiek worden verbonden met de binnentuin en het restaurant gedeelte van dit huis van Oktober. De bouwmassa wordt verder gedifferentieerd: het deel met 4 bouwlagen wordt uitgevoerd met een houtachtige gevelopbouw en het hogere gedeelte in een grijsbruine gevelsteen. De buitenruimtes worden uitgevoerd met plantenbakken en het gebouw kent verder groene natuurlijke gevelaccenten.

De vormgeving en beeldentaal van de nieuwbouw sluit aan bij de gehele nieuwe ontwikkeling. KdV architectuur is tevens verantwoordelijk voor de stedenbouwkundige opzet van de nieuwe buurt.