Woonzorggebouw Seringenstraat te Rosmalen

Op een voormalige schoollocatie in het hart van de wijk 't Ven in Rosmalen verschijnt een nieuw woonzorggebouw voor Woonstichting Joost. In een vergrijzende wijk is behoefte aan huisvesting voor ouderen die graag blijven wonen binnen ’t Ven. In nauwe samenwerking met Joost, zorginstelling Annenborch en de gemeente ’s-Hertogenbosch zijn door ons plannen ontwikkeld voor een complex met 40 senioren-appartementen en een huiskamer voor de buurt.

De bewoners van het complex wonen bij Woonstichting Joost met de nabijheid van zorg door Stichting Annenborch. De huiskamer wordt gebruikt door zowel eigen bewoners als door bewoners uit de buurt en vormt daarmee een nieuwe ontmoetingsplek in ’t Ven.

Het ontwerp in drie bouwlagen heeft riante balkons en terrassen voor de bewoners. De armen van het gebouw markeren een beschutte privé zone voor de buitenruimte van de bewoners. De aanwezige volwassen groenstructuur wordt ingepast binnen het plan, waarbij het merendeel van de aanwezige bomen zal worden gehandhaafd. Een meer openbare groenzone rond het gebouw zal worden ingericht in overleg en met wensen vanuit de buurt.