Sociale huurwoningen te Asten

In opdracht van woningbouwvereniging Bergopwaarts is op de locatie van een gesloopte school een plan voor 12 grondgebonden woningen ontworpen. Gelegen in en tegen de bestaande groenstructuur is een krachtig blokje woningen vormgegeven. Door de oriëntatie van de twee bouwblokken haaks op de Ceresstraat is het achterliggende Spicaplein beter ontsloten en wordt de invulling van de locatie een logische afronding van de bestaande stratenstructuur. De zorgvuldig mee-ontworpen overgangen van de achtertuinen naar het openbaar gebied maken het geheel af.

Verbijzonderingen in het metselwerkverband, uit te voeren in een frisse zalmrode baksteen, gecombineerd met strategisch gekozen gevelopeningen in de kopgevels maken van het blok een alzijdig georiënteerde bouwmassa. Bescheiden accenten bij de voordeuren complementeren het geheel.