Posthoek te Deurne

De naam zegt het al, op de locatie van het voormalige postkantoor in Deurne worden 26 bijzondere appartementen gerealiseerd. Het complex ligt direct tegenover Cultuurcentrum Martien van Doorne in het centrum van Deurne. Ons gebouw vormt in hoogte de overgang tussen 4 bouwlagen boven winkels aan de Hogeweg en de lage oorspronkelijke, deels monumentale woningen in overwegend één laag met kap aan de Marinetstraat. Met 3 bouwlagen en een beperkt volume op de vierde laag  wordt deze overgang zorgvuldig gevormd. Het transparante en gelaagde volume van het ontwerp sluit naadloos aan op het omliggende groen.

De woon- en eetkamer in de appartementen zijn voorzien van ruime leef-balkons over de volle breedte van de woning. Enerzijds gericht op het tegenoverliggende park aan de Hogeweg en anderzijds met het gezicht naar het centrum georiënteerd. Door de gekozen ligging van de entree van het complex wordt aansluiting gemaakt op het gewenste ‘tuinpad van mijn vader’ dat het centrum verbindt met het park richting Museum de Wieger. De voormalige openbare parkeerplaatsen worden omgevormd tot een nieuw stadspark dat dit pad begeleidt en zorgt voor een groene aantrekkelijke hoofdentree.

Het compacte bouwvolume toont zich passend naar alle zijden, de gelaagdheid van de transparante gevel richting de grotere openbare ruimten. De uitgesproken entree aan het nieuwe park, de meer gesloten gevels aan de entreezijde van de parkeergarage en expeditie van het naastliggende winkelcentrum tot en met de fraaie dak opbouw met luifels op de bovenste laag met zicht op het park. Een eigentijdse oplossing die zich feilloos voegt in haar omgeving.