Kind Centrum Bladel

De Mariaschool in Bladel is gehuisvest in een gedateerd schoolgebouw. Het oude gebouw kenmerkt zich door een aaneenschakeling van bouwdelen van verschillende leeftijd. Een traditionele gangenschool, met een aaneenschakeling van afzonderlijke ruimtes. Bouwtechnisch was het gebouw nog in prima staat.

Door de toevoeging van kinderopvang, het ontwikkelen van een hedendaagse onderwijsvisie, was een aanpassing of nieuwbouw van de huisvesting noodzakelijk. KdV architectuur is gestart met een haalbaarheidsstudie naar opwaardering en aanpassing van het oorspronkelijke schoolgebouw. Samen met de gebruikers is er een plan gemaakt wat als basis heeft gediend voor de gemeentelijke besluitvorming. Na de toezegging van een budget voor de transformatie is het plan verder uitgewerkt en passend gemaakt op het budget.

De grootste ingreep betreft het maken van een nieuw hart voor het Kind Centrum. Ontmoeten en samenwerken als ruggengraat voor de vernieuwbouw. Het openmaken van scheidingswanden, het creëren van transparantie en continue ruimte zijn kenmerkend voor de vernieuwde huisvesting. Theater, de beweegbox, de kookstudio, makerslab: leren door te ontdekken. Het gebouw straalt een warm welkom uit naar de omgeving.