GRZ/ELV gebouw te Veldhoven

Op het terrein van het Máxima Medisch Centrum (MMC) wordt in opdracht van Oktober een gebouw voor 40 patiënten gerealiseerd. Het gebouw haakt aan op het MMC en bevat High Care voor Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) en Low Care voor GRZ en Eerstelijns verblijf (ELV).

Direct achter de hoofdentree van het MMC wordt de verbinding naar het gebouw gerealiseerd. Men komt binnen op de begane grond in een open en transparant gebouw dat revalidatie "uitstraalt". Het gebouw bestaat uit 3 bouwlagen met op de bovenste laag de High Care afdeling. Kenmerkend voor de structuur van het gebouw is de ligging van alle privé kamers aan een breed en open midden gebied waar allerlei functies zijn gesitueerd. Zitten, lopen, eten, ontmoeten in een open structuur. Gecombineerd met multifunctionele verblijfsruimten en vergaderplekken.

De architectuur kenmerkt zich door een warme natuurlijke uitstraling, huiselijker ten opzichte van het MMC. Het heeft een functie als tussenschakel tussen het ziekenhuis en de thuissituatie (of verzorgingstehuis) en daarmee mag het zich ook onderscheiden van het MMC.