Entreegebouw Eikendonk te Waalwijk

In woonzorgcentrum Eikendonk van Stichting Schakelring vindt wonen en ondersteuning op het gebied van dementie, Parkinson(isme), somatische (lichamelijke) beperkingen, dagbehandeling en revalidatie. Als onderdeel van een grootschalige verbouwing is de centrale zone van het centrum aangepakt. Een nieuw transparant entreegebouw zorgt voor verbindingen tussen alle functies en gebouwen op het terrein. De groen omgeving is zorgvuldig afgestemd op de zicht-assen en de omsloten tuinen die door het entreegebouw worden gevormd.

De volledig houten constructie zorgt voor een warme en passende atmosfeer. De route tussen de gebouwen wordt beleefd als een wandeling door een tuin. In de zomersituatie zorgen grote schuifdeuren voor verbinding naar kruisende wandelpaden waar binnen en buiten naadloos in elkaar overvloeien.

Kortom een uitnodigend gebouw en een nieuw gezicht voor het gehele Eikendonk woonzorgcentrum.