32 appartementen Pastorietuin te Berlicum

In opdracht van Brabant Wonen is in de "achtertuin" van de pastorie een appartementenblok ontworpen. Kern van de opgave was om de plek voor de appartementen zodanig mee te ontwerpen dat de woningen niet in een achtergebied worden gevormd. Door kaders te schetsen voor de bereikbaarheid en de uitstraling van de omgeving wordt de invulling vanzelfsprekend en geeft het nu verborgen en verloren achtergebied een openbare functie. Samen met de landschapsarchitecte Edith Kolkman is de omgeving nadrukkelijk vormgegeven: een parkje en een heldere structuur rondom het appartementen blok.

Het gebouw wordt gekenmerkt door een heldere opbouw met een fraaie combinatie van circulaire baksteen en hout. Het woningblok maakt de achterkant van het aanwezige zorgcentrum af en vormt een carré. Alle woningen zijn volledig georiënteerd naar de buitenzijde. De binnenzijde van het carré wordt ingericht voor de ontsluiting. Door de houten gevelbehandeling krijgt deze een intiem karakter.

Op de begane grond, de 1e en 2e verdieping worden 3 kamer appartementen gesitueerd. De bovenste laag wordt gevormd door kleine appartementen voor jongeren die worden ondersteund in hun (zelfstandig) wonen.