Franciscusschool Veghel

Deze ZMLK school voor speciaal basisonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs is voornamelijk op de begane grond gesitueerd met een klein gedeelte voor de VSO leerlingen op de verdieping. Op een inbreidingslocatie aan het centrumpark gelegen heeft deze school een bijzondere uitstraling, doordat de groene en houtbruine kleuraccenten hiervan zijn overgenomen. In het hart van het gebouw ligt de aula die van bovenlicht is voorzien en voor speciale bijeenkomsten geschakeld kan worden met de gymzaal. Opvallend aan het interieur zijn de kunsttoepassingen. Zo is in de aula een hangend kralenobject ontworpen dat samen met de leerlingen is gemaakt en is in de verkeersruimten een opvallend vloerpatroon in aardetinten aangebracht dat de hoofdas door het gebouw accentueert . Door de compacte opzet van het gebouw en toepassing van WKO is een energiezuinig gebouw gerealiseerd.