Theresia Berlicum

Het plan vormt de overgang tussen de meer traditionele bebouwing aan het Apolloplein en de achter het plan gerealiseerde nieuwbouwwijk in Berlicum. In opdracht van woningbouwvereniging Kleine Meijerij is een brede school ontworpen. Het ontwerp toont een onderscheid in de programmadelen. De brede school gelegen op de begane grond is uitgevoerd in donker metselwerk. De slanke baksteen in ‘hilversums’ formaat markeert de ruimten voor de school en peuterspeelzaal. Boven deze plint worden twee soorten massa’s in een licht gemêleerde gevelsteen gerealiseerd. Een 6-tal ruimten worden ontworpen om op termijn te worden omgebouwd tot kleine appartementen voor de verhuur. Tot die tijd worden ze gebruikt als groepsruimten voor de bovenbouw van de school. De aangrenzende dak terrassen worden ook in deze fase gebruikt door de school ten behoeve van buitenactiviteiten als biologieonderwijs. Achter de fraai gelede pleingevel aan het Apolloplein worden 10 huurappartementen gerealiseerd welke zijn voorzien van een onafhankelijke entree.