Baroniehof Helmond

Deze gebouwen vormen de uitkomst van een door KdV architectuur verrichte stedenbouwkundige studie voor de locatie. Naast sociale huurwoningen had woningbouwvereniging Volksbelang behoefte aan aantal grondgebonden woningen. Deze zijn gerealiseerd in de vorm van een aantal senioren patiobungalows, feitelijk mogelijk gemaakt door de plaatsing van 4 lagen appartementen aan de beide geluid belaste zijden van de locatie. De hoofdmassa van het project bestaat uit een galerijflat bestaande uit een lange rechte galerij gekoppeld met een halfrond bouwblok. De hoofdentree met lift bevindt zicht op de plaats waar beide delen elkaar ontmoeten. Het geheel is geplaatst op een half verdiepte parkeerkelder met bergingen. De gevel krijgt een extra gelaagdheid door toepassing van verschillende materialen. Baksteen metselwerk wordt afgewisseld met puien en prefab betonnen balkons. De galerijzijde wordt deels beschermd door een glazen scherm en krijgt een eigen karakter door de keuze van ingetogen gekleurde pui vullende elementen.