Woonhuis Schuttersbosch

De wijk Schuttersbosch is van oudsher een zeer groene wijk met houten woningen. De oorspronkelijke woningen uit de jaren 50 worden gefaseerd vervangen door nieuwbouw. De bossfeer van de wijk wordt nadrukkelijk gerespecteerd en is vastgelegd in een beeldkwaliteitplan.

Op één van de vrijkomende kavels is de nieuwbouwwoning ontworpen. Binnen de strakke voorgeschreven kaders is een eigentijdse vertaling vormgegeven. De hoofdmassa kenmerkt zich door strak gedetailleerde heldere kapvorm, gecombineerd met bijgebouwen en terrasoverkappingen. De verticaal aangebrachte houten delen, gecombineerd met de strak uitgesneden en omkaderde gevelopeningen complementeren het geheel. De woning kent een uitgebreid en volledig begane grondprogramma, met rondom de woning zicht en uitloop naar de omringende tuin. In de hoofdmassa is een heldere plattegrond ontworpen met centraal de keuken en een bijzonder trapvorm in de zeer lichte vide. Openheid en doorkijkjes karakteriseren de woning.