Werk en atelierruimte Nuenen

Op de kavel, opgespannen tussen twee woonstraten, is een dubbele garagebox gesitueerd. De dubbele garage werd voornamelijk als buitenberging gebruikt. Grenzend aan de openbare weg waren twee gesloten stalen garagedeuren gesitueerd. Het geheel was voorzien van een plat dak. De vraag van de opdrachtgever was om een werk- annex atelierruimte te realiseren.

Het bestemmingsplan gaf ruimte voor realisatie van een zadeldak op bijgebouwen. Op de bestaande garage is een constructie gerealiseerd met een dwarskap, gecombineerd met houten gevelvullingen. Hiermee ontstond voldoende ruimte voor een werkplek en atelierruimte met aanvullende voorzieningen. Op straatniveau is het geheel tevens opgewaardeerd met gevelopeningen en houten draaideuren. De begane grond is hiermee omgevormd tot een hobbyruimte, gecombineerd met opslagmogelijkheden en stallingsruimte voor fietsen.

De voormalige achterzijde is getransformeerd tot een voorzijde en heeft hiermee de woonstraat een kwaliteitsverbetering gegeven.