MFC Well

Nieuwbouw van een multifunctioneel centrum en renovatie van een basisschool in Well. In het nieuwe MFC worden een grote zaal met podium en voorbereidingsruimte, foyer met horecafaciliteiten, bibliotheek, vergaderruimte, jeugdruimte, buitenschoolse opvang en gymzaal voor meerdere gebruikers gehuisvest. De basisschool wordt middels een verbouwing voorzien van een peuterspeelzaal. Tussen de bouwmassa van het nieuwe culturele hart voor Well en de basisschool is een ontmoetingsplein ontworpen. Onder de opgetilde gesloten bouwmassa van de gymzaal ligt een transparante plint waarin ontmoetingsfuncties gelegen zijn. Grote glazen puien verbinden binnen en buiten en maken het culturele leven zichtbaar voor de gemeenschap. De bijzonder en gemêleerde schoonmetselwerk gevels zijn opgebouwd uit verschillende formaten bakstenen, uiteenlopend van staand uitgevoerde kloostermop tot slank Hilversums formaat.