Meidoorn Kerkdriel

Op een prominente locatie aan de invalsweg van Kerkdriel, de Kerkstraat,  is de nieuwbouw van OBS de Meidoorn gerealiseerd. Op basis van de locatiestudie is de huidige positie van de nieuwbouw bepaald. Deze positie geeft het gebouw ruimte voor een alzijdig karakter. De nieuwbouw is compact in 2 lagen gevormd: de kracht van de eenvoud met een accent naar de Kerkstraat. Dit accent wordt hét gezicht van de Meidoorn en benadrukt de hoofdentree. De opbouw van de school is te splitsen in 3 zones, de lokalen (in 2 lagen) grenzend aan de Maire de Gierstraat, een tussenzone met diverse voorzieningen zoals toiletten en keuken, en de zone met speellokaal, aula, directieruimte, grote tribunetrap, personeelsruimte en hoofdentree.  De materialisering bestaat uit een sprekende rode baksteen voor de lokaal zone en de aula zone, gekoppeld door de tussenzone met een afwijkende gevel uitgevoerd in stucwerk en puien. De kop van de periscoop wordt met een houtachtige gevel afgewerkt, een gevel waar achter de personeelsruimte en de tribune trap op uitkomt.

De OBS de Meidoorn is vormgegeven als een gebouw met een heldere structuur, zorgvuldig gepositioneerd op de locatie. Rekening houden met bezonning, logistiek en uiteraard de uitstraling horend bij de plek en functie.