Johannes Buijslaan Eindhoven

Een sculpturaal gebouw door de gekozen programmatische- en gevelopbouw. Het woonzorg complex op de herontwikkelingslocatie aan de Johannes Buijslaan biedt ruimte aan cliënten van verschillende signatuur. Ook wordt een wijk steunpunt gerealiseerd geschikt voor dagbesteding en avondactiviteiten voor zowel bewoners van het complex als voor externe cliënten. Een 5-tal appartementen op de begane grond krijgt een eigen entree waardoor zelfstandige bewoning met begeleiding op afstand mogelijk is. De eerste woonlaag bevat een groepswoning met 12 studio’s die gebruik maken van één gemeenschappelijk leefruimte. De tweede verdieping is ingericht voor 10 zorgappartementen. Het compacte bouwvolume staat midden op het terrein. Een deel van de tuin grenst aan het wijksteunpunt. Het bijbehorende terras ligt aan de beschutte zuidzijde voor de tuin. Beschutting wordt gerealiseerd door de plaatsing van bergingen en tuinmuren die zijn ontworpen als onderdeel van het totale complex.