4 twee-onder-één kap woningen Waterrijk

In opdracht van vier Iraanse expats zijn 2 blokken  woningen ontworpen. In de Eindhovense uitbreidingswijk Meerhoven, Waterrijk, worden de blokken naast elkaar gesitueerd. De woningen hebben de voordeur aan de autovrije boomgaard. Aan de achterzijde zijn de opstelplaatsen voor de auto's. De indeling van de woningen kenmerkt zich door een ruime begane grond met een extra verblijfsruimte (gastenkamer) op de begane grond. De ligging van de achtertuin op het noorden wordt gecompenseerd met een groot dakterras aan de voorzijde op de bovenste bouwlaag.

De woningen onderscheiden zich, maar zijn ook duidelijk familie van elkaar. De blokken zijn in zichzelf asymmetrisch en hebben afwijkende gevelbehandeling en materiaalgebruik. Strakke detaillering, afwisseling van metselwerk en hout, variatie in de massabehandeling: 4 eigentijdse twee-onder-één kap woningen.