Spil Generalenbuurt Eindhoven

De nieuwbouw van het spilcentrum bood de mogelijkheid het vaste meubilair integraal mee te ontwerpen met het gebouw. Verschillende elementen worden hiervoor ingezet; per zone worden verschillende sferen gecreëerd door werkplekken voor gezamenlijk gebruik; per groepsruimte wordt een bergmeubel met computerwerkplek en een maatwerk bureau voorzien; in de overgang tussen zone en groep wordt in de puien een garderobenis met bovenkast gerealiseerd. Daarnaast worden algemene voorzieningen zoals een balie, vi-trinekast en inbouwkasten ontworpen. Het doorlopende meubel op de verdieping, waarin zich werkplekken, zitjes, open en gesloten opbergkasten bevinden benadrukt de as die vanuit een loopbrug het gebouw doorkruist. De materialisering en kleurgebruik is afgestemd op het overige interieur. De meubels zijn uitgevoerd in beuken HPL, de uithollingen hierin zijn voorzien van de groene accentkleur die in het gebouw doorlopend aanwezig is.