Scheerderstraat Eindhoven

Herontwikkeling waarbij seniorenappartementen gerealiseerd zijn met gemeenschappelijke ruimten voor de stichtingen Mi Bosie en Erbijhuis. Hier kunnen bewoners en buurtgenoten elkaar ontmoeten. De woningen liggen in een hoefijzer vorm aan een gezamenlijke binnentuin, die collectief gebruikt wordt door de bewoners. De woningen worden allemaal ontsloten aan de tuinzijde. Door het verbreden van de galerij zijn er plekken gecreëerd om ontmoetingen tussen bewoners te stimuleren. De 30 appartementen in de sociale huursector zijn aan de buitenzijde sober vormgegeven. Door de differentiatie in het woonprogramma hebben de metselwerk gevels overhangende woonlagen en zijn luifels gevormd die het complex een kenmerkende ruimtelijke kwaliteit geven. De binnen gevels van het bouwblok hebben een geheel ander karakter. De op de omsloten tuin gerichte gevels hebben een extra geleding. Hiermee zijn zitplekken gecreëerd aan de galerijen waar gekleurde paneelbekleding en deuren, samen met de open stalen balusters, karakter geven aan de buitenruimte.