Piuslaan Eindhoven

In opdracht van Woonbedrijf heeft KdV architectuur een voorstel gemaakt voor een facelift van een appartementencomplex aan de binnenring van Eindhoven bestaande uit vier bouwblokken, welke zijn gegroepeerd rondom een centrale groene tuin. Tijdens een eerdere ingreep zijn sterk contrasterende luifels toegevoegd aan het overigens bescheiden complex. Ons voorstel behelst het schilderen van de baksteen gevels aan de harde steenachtige buitenzijde van het complex in een lichte bijna witte tint met groene accenten voor de kozijnen van de entrees en bellentableaus. Als gevolg hiervan wordt het contrast met de eerder genoemde luifels opgelost. De balkons met aanwezige bergkasten worden eveneens geschilderd. De bergkasten in wisselende kleuren groen en de balusters samen met de en- trees van de traphallen worden uitgevoerd in dezelfde heldere lichte tint als de voorgevels. Door deze ingreep lonkt het complex met een knipoog naar het aangrenzende ‘Witte Dorp’ en is het gehele complex met bescheiden middelen voorzien van een aantrekkelijk nieuw gezicht.