MFA Leenderstrijp

Het project behelsde het realiseren van vervangende nieuwbouw van basisschool St. Jan, een multifunctionele ruimte, het opwaarderen van de bestaande dorpsvoorziening 't Bruukske en de bijbehorende gymzaal. De nieuwbouw van de brede school is gerealiseerd op de beschikbare ruimte tussen de te slopen bestaande basisschool en de bestaande gymzaal. De beschikbare ruimte en het uitgangspunt om het gebouw te voorzien van een hellend dak heeft geleid tot een gebouw deels in twee bouwlagen. Onderwijsruimten worden gedeeld met het peuterspeelzaalwerk en de mogelijkheid voor kinderopvang. Het multifunctionele karakter van de nieuwbouw wordt versterkt door de combinatiemogelijkheden van de verschillende ruimtes waardoor synergie van de afzonderlijke functies plaatsvindt. In het middengebied liggen gemeenschappelijke werkplekken en een multifunctionele ruimte die gecombineerd wordt met de dorpshal.