MFA de Clomp Zeist

Het gebouw, gepositioneerd aan het begin van de nieuw te ontwikkelen brede winkelboulevard, is de eerste blikvanger van dit Centrum. De opgave wordt gekenmerkt door haar complexiteit en zwaarte van het programma voor de gegeven locatie. Als gevolg hiervan is een zeer compact gebouw ontworpen waarbinnen door een intelligente stapeling van programmaonderdelen een spannende interactie tussen de functies is gerealiseerd. Het omvangrijke volume van de sporthal kreeg een plaats op de eerste bouwlaag. Daardoor is er ruimte op de begane grond voor overdekt parkeren en publieke programmaonderdelen als peuterspeelzalen, speel-o-theek, jongerenruimten en het ontmoetingscentrum. De apotheek en het gezondheidscentrum op de verdieping krijgen een eigen entree aan de centrale winkelboulevard. In het hart van het gebouw ontstaat een knooppunt waar de verschillende gebruiksfuncties door vides, transparante puien en invallend licht via het dak met elkaar worden verbonden. Rond het bovenste deel van de sporthal worden 22 senioren woningen gerealiseerd voor Woonzorg Nederland. De woningen zijn georiënteerd op de aangrenzende tuin en winkelboulevard. Loggia’s worden verhoogd en vormen daarmee het kenmerkende silhouet van het complex.