Markeent Weert

In de wijk de Keent te Weert is een locatie herontwikkeld ten behoeve van de realisatie van een brede school met appartementen. De locatie ligt in het hart van de te revitaliseren wijk de Keent en vormt een markante bijdrage aan de positieve ontwikkeling van deze wijk. Rondom het hart van de brede school zijn diverse functies gegroepeerd. De gymzaal, het speellokaal en de aula kunnen op verschillende manieren gekoppeld en gebruikt worden voor diverse (school-)bijeenkomsten. Clustering van groepsruimten met werkplekken, een personeelsruimte met dakterras, een uitgesproken uitstraling naar de hoofdontsluiting van de wijk, besloten buitenspeelruimten zijn enkele belangrijke kenmerken van het plan. Het gebouw is zeer duurzaam, waarbij gebruik gemaakt wordt van een WKO installatie.