de Maasparel Stevensweert

Belangrijkste onderdeel van de uitbreiding en renovatie van brede school de Maasparel is het dicht bouwen van de voormalige patio. Gevolg is dat de zes groepsruimtes middels grote schuifdeuren uitkomen op dezelfde centrale multifunctionele ruimte. Om het gebruik van de ruimte te kunnen sturen worden diverse onderdelen geïntroduceerd om verschillende zones te creëren. Een glazen wand combineert een spreekkamer, repro-ruimte en podium en deelt de centrale multifunctionele ruimte in tweeën voor de onderbouw en de bovenbouw. De onderbouw grenst daarbij aan het speellokaal en de aula. De ruimte voor de bovenbouw wordt verder opgedeeld door de plaatsing van een “boekenberg”, waarin naast vele boeken, een drietal mobiele kasten hun standplaats vinden en zitelementen kunnen worden opgeslagen die in de televisiehoek gebruikt kunnen worden. Verder worden een uitgiftemeubel voor de bibliotheek en enkele kasten gebruikt om een verkeerszone af te schermen. Deze meubelen zijn in hun vormgeving en kleurstelling afgestemd op de garderobenissen die slechts bestaan uit een kader opgehangen aan de puien naar de groepsruimtes. Geel (onderbouw) en groen (bovenbouw) vormen de accentkleuren, daarnaast complementeren wit en lichte natuurlijke kleuren de rest van het interieur.