de Oversteek Liempde

Het ontwerp vormt een mix tussen traditioneel en eigentijds. Gekozen materialen als baksteen, smalle hoge ramen, rollagen en extra zwaar uitgevoerde betonnen raamdorpels vormen elementen die aansluiten op de omliggende traditionele bebouwing. Door de consequent toegepaste detaillering en materialisatie van de buitenzijde blijft het gehele gebouw zich presenteren als een alzijdig gebouw. Ondanks het onderscheid tussen de typologie van het gebouw aan de Dorpsstraat (steile kap) en de overige bouwdelen blijft de eenheid zorgvuldig in evenwicht. Het gebouw is rondom toegankelijk en opent een nieuwe openbare ruimte in de kom van Liempde. Frisse kleuren in het interieur en riante ramen op begane grond en de terugliggende verdieping sluiten aan op de eisen en wensen van een eigentijdse brede school. Gezien de verwachte krimp van de school is de struktuur van het gebouw reeds voorbereid voor gedeeltelijke omvorming naar zorgappartementen.