Spil Generalenbuurt Eindhoven

Spilcentrum Generalenbuurt bestaat uit twee kenmerkende functionele eenheden, het onderwijsgebouw en het paviljoen. Architectonisch presenteren zij zich op dezelfde manier. Gevelbehandeling en materiaalkeuze zijn voor beide delen gelijk. Het aan de parkzijde gelegen paviljoen, met op de begane grond de aula en bso ruimte en een gymzaal op de verdieping is door een loopbrug gekoppeld aan het onderwijsgebouw waarin de basisschool, speellokalen, peuterspeelzaal, kinderopvang, buitenschoolse opvang en parkeerkelder gehuisvest zijn. De loopbrug kruist een doorgaande wandelroute op maaiveld in het park. De hoofdspeelplaats ligt ingekapseld door het gebouw aan de zonnige zuidkant van de locatie. Bijzonder is het vaste interieur, dat is geïntegreerd in het spilcentrum. Werkplekken, bureaus, zitjes en opbergmogelijkheden zijn vormgegeven in de groeps- en verkeersruimten.